Beta version 0.1

Довідка по справі матеріалів до засідання "тройки" УНКВД №272 на Леся Курбаса, що зберігається в архівному відділі УКГБ при Раді Міністрів СССР по Ленінградській області

Зміст документа: 
Містить довідку з виписками зі справи Леся Курбаса. Інформація про місце і дату народження, причетність до контрреволюційної "Української військової організації" (УВО), пребування у Соловецькому табор на керівній посаді театрального напрямку, підтримка контактів з керівниками українських націоналістичних організацій і т. д. 
Автори:
 без автора  
Організація-видавник:
УКГБ при Раді Міністрів СССР по Ленінградській області 
Дата створення:
15.05.1956  
Місце створення:
 Ленінградська область  
Ключові слова:
 Апетер, архівна справа, "Березіль", Владіміров, Генрікс, Гоккель, ГУГБ, довідка, Ірчан Мирослав, КО ГПУ, Курбас Лесь, Курбас Олександр Степанович, Ленінградська (область), митець, Потураєв, Рада міністрів, Раєвський, режисер, репресії, Розстріляне відродження, Самбір, Соловки (табір), СССР, театр, терор, УВО, "Українська військова організація", УНКВД, УССР, шпіонаж, Шумський 
Спосіб відтворення:
  машинопис 
Тип документа:
  організаційні документи 
Мова документа:
  Російська; 
Крайні дати:
1887 — 15.05.1956 
Примітки:
 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/28790/
Архіви та колекції:
 ГДА СБУФ. 6.Спр. 75160.Т. 0.
Розділи:
 10.54. Лесь Курбас, 7.3.4. Розстріляне відродження
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар