Beta version 0.1

Доповідна записка Голові КГБ УРСР Федорчуку про результати роботи з оперативним контактом Управління КГБ громадянкою США "Поллі"

Зміст документа: 
Описуються оперативні заходи, застосовані до "Поллі" під час її відвіднин СРСР і завдання, які вона отримала від КГБ перед від'їздом до США. Наводяться імена та короткі відомості про слухачів військової школи в Крісталл-Сіті, в якій вона працює, а також інформація про інші навчальні заклади для розвідників у США та програми їхнього навчання. Наводиться перелік осіб, з якими "Поллі" підтримує близькі зв'язки у США. Переказується зміст бесід "Поллі" зі співробітниками ФБР та контррозвідки США. Наводитсья інформація про спроби "Поллі" влаштуватися в Державний радіоінженерний інститут США, 
Автори:
 Шрамко  
Організація-видавник:
Управління КГБ при РМ УРСР по Київській обл. 
Дата створення:
06.07.1971  
Місце створення:
 Київ  
Ключові слова:
 агент "Крамов", Андерсон Клеренс, Беріс Томас, Блек Джон, Браян Скілер, Вейд Деніс, Вейнбергер Джеррі, Вербич Джозеф, Вернон Джим, Вільямс, Волкер Діана, Волкер Рональд, Глюсінг, Григор'єв Дмитро, Гудман Роберт, Данилюк Серж, Джевел Шарль, Джоунс Рассел, Догерті Хюг, Едстром Дейл, Крісталл-Сіті, Крольюс Роберт, Літс Рудольф, Лютов Павло, майор Палмер Веймар, Меллотт Едвард, Микулюк Джон, Паж Борис, Педерсон Волтер, полковник Кесслер, Роберт, Савчук Генрі, Скубі Володимир, Снайдер Джон, Татіна Джоан, Татіна Карл, Фаїрчок Волтер, ФБР, Фіннеманн Майнл, форт Вачукі, форт Сан-Анжело, Форт-Деван, Хікокс Джозеф, Хікокс Каролін, Хорн, ЦРУ, Шандор Майкл, Шерман 
Спосіб відтворення:
  машинопис 
Тип документа:
  організаційні документи 
Мова документа:
  Російська; 
Крайні дати:
1960 — жовтень 1971 
Примітки:
на 1 і 17 сторінках є резолюції зеленим чорнилом 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/26485/
Архіви та колекції:
 ГДА СБУФ. 1.Спр. 1838.Т. 1.
Розділи:
 Шпигунка "Поллі": як американська вчителька ділилася з КДБ військовими секретами США
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар