Beta version 0.1

Протокол допроса Галаса Василия Михайловича от 24.07.1953 г.

Зміст документа: 
Протокол допиту Галаса Василя Михайловича від 24.07.1953 р. У документі йдеться про особовий склад центрального "проводу" ОУН, а саме Кука Василя, Галаса, Василя та Охримовича Василя. Розповідається про шляхи та пункти комунікацій між Галасою Василем, Куком Василем та Охримовичем Василем. Також, детально описується зустріч між Галасою Василем та Куком Василем у 1952, основним завданням, якої стало вироблення нової тактики дій ОУН та ознайомлення із закордонною кореспонденцією, зокрема, листами Бандери та Стецька, листами Кука Василя до Бандери та листами ЗП УГВР. В даних листах простежувалась критик із сторони ЗП УГВР в сторону Бандери. Нова тактика дій ОУН полягала в веденні лиш ідеологічного вишколу своїх кадрів та перебазуванні кадрів із Західної України на схід. 
Автори:
 нерозбірливо  
Організація-видавник:
МВД УССР 
Дата створення:
24.07.1953  
Місце створення:
 Київ  
Ключові слова:
 Бандера, Галаса, Галаса Василь Михайлович, допит, ЗП УГВР, ЗЧ ОУН, Київ, Кременецький (ліс), "Кузьма", Кузьма" - Охримович Василь, Кук Василь, Кук Василь - "Леміш", "Юрко", "Медвідь", "Ле", "Леміш", МВД, окружний "провід", ОУН, Охримович Василь, протокол, протокол допиту, Рівненська область, Стецько, Тернопільська область, УГВР, центральний "провід" 
Спосіб відтворення:
  машинопис 
Тип документа:
  документи слідства 
Мова документа:
  Російська; 
Крайні дати:
1948 — 24.07.1953 
Примітки:
 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/21779/
Архіви та колекції:
 ГДА СБУФ. 13.Спр. 372.Т. 2.
Розділи:
 7.3.6. Документи періоду боротьби зі збройним повстанським рухом (1939—1954 рр.)
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар