Beta version 0.1

Протокол допроса Галаса Василия Михайловича от 18 июля 1953 года

Зміст документа: 
Протокол допиту Галаса Василя Михайловича від 18 липня 1953 року. Птічкін. Клименко. Документ описує час та мотиви вступу Галаса Василя в ОУН у 1937, його повстанську діяльність на керівних посадах ОУН до 1953 ,зокрема, набір кадрів в ОУН у Волинські, Житомирській, Київській та Рівненській областях, ним ж було ліквідовано конфлікт в ОУН на Волині та Рівненщині. Також, йдеться про діяльність допитуваного в Польщі, установлення контактів із "проводом" ОУН в Західній Німеччині та спробу зв'язку із британським посольством у Варшаві у червні 1946 з метою забезпечення розголосу та матеріальної підтримки ОУН закордоном. Розповідається про контакти між членом ОУН Старухом Ярославом та американським посольством у Варшаві у 1946. Дається характеристика діяльності ОУН в Західній Україні, а також в Київській, Рівненській, Житомирській та Волинській областях на 1953. Подається опис психологічного стану бійців ОУН та особовий склад керівників центрального "проводу" ОУН. Розповідається про комунікацію між членами центрального "проводу" ОУН та про зустріч Галаса Василя із "Лемішем" з метою вироблення нової тактики ведення боротьби із радянською владою, а також прочитання закордонної преси та кореспонденції. Також вирішувалось питання перекидування кадрів на схід України із метою їхнього закріплення та подальшої пропагандистської діяльності. 
Автори:
 Птичкин, Клименко  
Організація-видавник:
МВД УССР 
Дата створення:
18.07.1953  
Місце створення:
 Київ  
Ключові слова:
 Бандера, Білокриниця, Варшава, Волинська область, Галаса Василь, Галаса Василь Михайлович, Галаса Василь Михайлович - "Орлан", допит, ЗП УГВР, ЗЧ ОУН, Київ, Клименко, "Кузьма", "Кузьма" - Охримович Василь, Кук Василь, Кук Василь - "Леміш", "Юрко", "Медвідь", "Ле", Кусень Йосиф, "Леміш", МВД, МВД УССР, Мюнхен, НКВД, обласний "Провід", окружний "провід", "Орлан", ОУН, Охримович Василь, Підгаєцький район, протокол, протокол допиту, Птічкін, Рівненська область, СССР, Старух Ярослав, Стецько, Тернопільська область, УГВР, Уінч, УПА, УПА - "Північ", УССР, "Химко", центральний "провід", Шухевич Роман 
Спосіб відтворення:
  машинопис 
Тип документа:
  документи слідства 
Мова документа:
  Російська; 
Крайні дати:
1920 — 18.07.1953 
Примітки:
 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/21775/
Архіви та колекції:
 ГДА СБУФ. 13.Спр. 372.Т. 2.
Розділи:
 7.3.6. Документи періоду боротьби зі збройним повстанським рухом (1939—1954 рр.)
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар