Beta version 0.1

Протокол допроса Галаса Василия Михайловича от 17 июля 1953 года

Зміст документа: 
Протокол допиту Галаса Василя Михайловича від 17 липня 1953 року. Птічкін. Після арешту Галаси Василя за антирадянську діяльність, йде мова про націоналістичну діяльність допитуваного та керівні посади, які він займав за час діяльності в ОУН до 11 липня 1953. Також, йдеться про мотиви вступу Василя до ОУН в 1937. Йдеться про арешт Галаси Василя органами НКВС-"Народного комісаріату внутрішніх справ" із грудня 1939-травня 1940. Також, йдеться про антирадянську діяльність Галаса Василя під час німецької окупації та на території Польщі до 1947. В документі є описаними керівники ОУН-івського підпілля та його структура у Львівській, Станіславській та Дрогобицькій областях, станом на 1953. 
Автори:
 нерозбірливо  
Організація-видавник:
невідомо 
Дата створення:
18.11.1961  
Місце створення:
 Київ  
Ключові слова:
 Білокриниця, Волинська область, Галаса Василь, Галаса Василь Михайлович, Галаса Василь Михайлович - "Орлан", допит, Київ, "Кузьма", "Кузьма" - Охримович Василь, Кук Василь, Кук Василь - "Леміш", "Юрко", "Медвідь", "Ле", "Леміш", Львів, МВД, МВД УССР, окружний "провід", Олесин, "Орлан", ОУН, Охримович Василь, Підгаєцький район, повітовий "провід", протокол, протокол допиту, Рівненська область, СССР, Старух Ярослав, Тернопільська область, УГВР, УПА, УПА - "Північ", УССР, центральний "провід", Шухевич 
Спосіб відтворення:
  машинопис 
Тип документа:
  документи слідства 
Мова документа:
  Російська; 
Крайні дати:
1920 — 18.11.1961 
Примітки:
Почерк в кінці документа незрозумілий 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/21774/
Архіви та колекції:
 ГДА СБУФ. 13.Спр. 372.Т. 2.
Розділи:
 7.3.6. Документи періоду боротьби зі збройним повстанським рухом (1939—1954 рр.)
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар