Beta version 0.1

Українське видання в Польщі за 1989 р. "Основи 3"

Зміст документа: 
Зміст: 1.Григорій Матач. Святкування над Нарвою; 2.Євген Сверстюк. Виступ на громадському святкуванні в Києві 1000-ліття Хрещення Русі-України 5 червня 1988р.; 3.Володимир Мокрий. Без зерна неправди за собою. До 175-річчя від дня народження Тараса Шевченка.; 4. Б.Грищук. Народ чи натовп« Або кілька сентенцій провінційного ретрограда.; 5. З пісень Підляшшя; 6. Юрій Гаврилюк. З культурного життя на Підляшші в 15-16ст.; 7. Йосип Ярошевич. Русини Бєльського повіту.; 8.Протопресвітер Володимир Вишневський. Нищення православних храмів на Підляшші.; 9.Мирослав Гапонюк. Нічиї душі з пограниччя.; 10.Василь Ганущак. Дерево на межі.; 11.Василь Білокозович. Вірші.; 12. Богдан Бойчук. Пам'ять минулого.; 13.Пробуджене Полісся.; 14.Євгенія Жабінська. Мініятури прозою.; 15. Богдан Ігор Антонич. Національне мистецтво. Спроба ідеалістичної системи мистецтва.; 16.Іван Хващевський. Вірші.; 17. Юрій Гаврилюк. Початок мандрівки.; 18. Марко Стех. "Вавилон 20"; 19. Марко Стех, Андріан Івахів. На маргінесах Сходу і Заходу. Інтерв'ю з Юрієм Онухом.; 20. Затримане на вічність - вірші Анатоля Кравчука.; 21. Риболовські пісні - Миколи Ігнатюка.; 22.З недавнього минулого.; 23. З Сейму. Промова посла Євгена Чиквіна.; 24. Лист до редактора.; 25. Володимир Романчук. Зустрічі з неформалами.; 26. Програма Народного Руху України за Перебудову(фрагменти).; 27. Микола Рябчук, Шевченко, "буржуазні націоналісти"...; 28. Леонід Вишенко. Ліногравюри. 
Автори:
 без автора  
Організація-видавник:
невідомо 
Дата створення:
1989  
Місце створення:
 Польща  
Ключові слова:
 Бєльський повіт, вірші, народний рух, "Основи", Підляшшя, Польща, преса, Сверстюк, Тарас Шевченко, українці 
Спосіб відтворення:
  машинопис 
Тип документа:
  періодичні видання 
Мова документа:
  Українська; 
Крайні дати:
988 — 1989 
Примітки:
 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/17621/
Архіви та колекції:
 СмолоскипФ. 1. Неформальна пресаТ. 21.
Розділи:
 Самвидав та неформальна преса, 5.4. Самвидав, 6.4. Неформальна преса, 9.14. Преса об’єднань на еміграції
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар