Beta version 0.1

Учебный материал о большевистских органах безопасности МВД-МГБ от 30.09.1949 года (переклад)

Зміст документа: 
Учбовий матеріал про більшовицькі органи безпеки МВД-МГБ від 30.09.1949 року. Махов. У документі йдеться про діяльність радянських спецслужб із 20.12.1917 - створення Дзержинським ЧК, ПУ, ОГПУ, НКВД, УГБ, МВД, МГБ та їх методи роботи. Також, наводяться вісім схем горизонтального та вертикальної побудови УМВД, МВД, МГБ, РО МВД, УМВД, РОМ МВД, ГУПВ МВД СССР та УСССР. Крім цього йде мова про методи більшовитської агентурної роботи (ідейна платформа, пропаганда, контакти, підготовка сексотів та їх класифікація, проведення агентурних операцій тощо). 
Автори:
 Махов  
Організація-видавник:
невідомо 
Дата створення:
без дати  
Місце створення:
 без місця  
Ключові слова:
 агентура, Волинська область, Дзержинський, Луцьк, МВД, МГБ, ОУН, "провід", референтура, СБ, СССР, УССР, учбовий матеріал, ЧК, "Шварц" 
Спосіб відтворення:
  машинопис 
Тип документа:
  організаційні документи 
Мова документа:
  Російська; 
Крайні дати:
20.12.1917 — 13.12.1945 
Примітки:
 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/13011/
Архіви та колекції:
 ГДА СБУФ. 13.Спр. 372.Т. 21.
Розділи:
 4.2.7. Служба безпеки ОУН (б)
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар