Beta version 0.1

Письмо от "Ярка" к руководителю краевого "провода" ОУН "Запад-Карпаты" - "Шелесту" от 15.04.1948 года (переклад)

Зміст документа: 
Лист від "Ярка" до керівника крайового "проводу" ОУН "Захід-Карпати" - "Шелеста" від 15.04.1948 року. Бездетко. У листі йдеться про боротьбу більшовиків із оунівцями із вересня 1947 (виселення сімей повстанців на Сибір ,облави на окремі групи повстанців тощо), проведення ними грошової реформи, ведення освітньої політики, організацію роботи колгоспів, кадрові втрати районних структур ОУН. Також, подається звіт щодо діяльності ОУН із жовтня 1947 (боротьба із колгоспами, антивиборча кампанія, кампанія проти заготовок дерев та вирубки лісу радянською владою, за збереження могил повстанців тощо). 
Автори:
 Бездетко  
Організація-видавник:
УМГБ 
Дата створення:
без дати  
Місце створення:
 без місця  
Ключові слова:
 Бездетко, колгосп, лист, МВД, ОУН, "провід", референтура, СБ, Станіславська область, УМГБ, УПА - "Захід-Карпати", "Шелест", "Ярко" 
Спосіб відтворення:
  машинопис 
Тип документа:
  кореспонденція 
Мова документа:
  Російська; 
Крайні дати:
1929 — 14.04.1949 
Примітки:
 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/11845/
Архіви та колекції:
 ГДА СБУФ. 13.Спр. 372.Т. 18.
Розділи:
 Документи про конспірацію та шифри ОУН в 40-50рр., 4.2.5. Документи територіальних структур ОУН (б), 4.7. Особисті документи та кореспонденція учасників визвольного руху
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар