Beta version 0.1

Письмо руководителя Дрогобычского областного "провода" ОУН "Владана" к референту пропаганды Самборского надрайонного "провода" ОУН "Верховинцу" от 03.10.1949 года (переклад)

Зміст документа: 
Лист керівника Дрогобицького обласного "проводу" ОУН "Владана" до референта пропаганди Самбірського надрайонного "проводу" ОУН "Верховинця" від 03.10.1949 року. Пастельник. У листі йдеться про підготовку святкування річниці возз'єднання ЗУЗ із УРСР, що припадало на 30.10.1949. Відповідно ,даються рекомендації щодо пропагандистської діяльності "Верховинця" (видача антирадянських листівок, знищення радянських листівок та плакатів, спроба зірвання святкування тощо). Також, мова йде про роз'яснення в ОУН питання щодо виселення більшовиками сіл із території ЗУЗ на СУЗ (роз'яснення про неможливість повного виселення, а лиш часткового), заготівлю їжі та пропагандистських матеріалів на зимівлю, щодо терористичної боротьби із більшовиками та російськими поселенцями. 
Автори:
 Пастельник  
Організація-видавник:
МГБ УССР 
Дата створення:
жовтень 1949  
Місце створення:
 Київ  
Ключові слова:
 "Верховинець", "Владан", Дрогобич, ЗУЗ, Київ, лист, МГБ, МГБ УССР, ОУН, Пастельник, "провід", пропаганда, референтура, Самбір (місто), СУЗ, УССР 
Спосіб відтворення:
  машинопис 
Тип документа:
  кореспонденція 
Мова документа:
  Російська; 
Крайні дати:
1948 — 30.10.1949 
Примітки:
 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/11838/
Архіви та колекції:
 ГДА СБУФ. 13.Спр. 372.Т. 18.
Розділи:
 Документи про конспірацію та шифри ОУН в 40-50рр., 4.2.5. Документи територіальних структур ОУН (б), 4.7. Особисті документи та кореспонденція учасників визвольного руху
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар