Beta version 0.1

Журнал "Літопис Червоної Калини" Ч. 7-8 від липня-серпня 1931 року

Зміст документа: 
У журналі подаються спогади Р. К. про бій УГА та УСС на горі Химі за Бережани, спогади Алинського Миколи "Переговори з угорцями в 1918", замітка про військові відзнаки дивізії "Сірожупанців", стаття Селезіона Павла про "Дерманську республіку" на Волині, стаття "Український відділ при Військовому музеї в Брюсселі", уривок із спогадів С. К. про Вісімнадцяту бригаду УГА, уривок із спогадів Кобилянського Л. про Житомирську гімназію та Київ, стаття Гнатищака Миколи "Друкування українських грошей в Галичині" в 1917-1920, спогади Ю. Ш. про бої УГА під Садками, стаття Андрусяка М. "Українська державність і соборність на Закарпатті", стаття Тарнавського А. "Історія Четвертого Запорізького полку імені полковника Богуна", спогади Я. К. про похід Вісімнадцятої бригади УГА за Збруч, посмертна згадка Матвійчукової Галі. Також, у журналі подається реклама, копії фото, малюнків, що супроводжують статті. 
Автори:
 Пасіка Петро  
Організація-видавник:
Видавництво "Червона Калина" 
Дата створення:
серпень 1931  
Місце створення:
 Жовква  
Ключові слова:
 Алинський Микола Угорщина, Андрусяк М., Бережани, Богун Іван, Брюссель, Будапешт, вірш, Волинь, Галичина, Гнатищак Микола, гроші, Дерманська Республіка, дивізія "Сірожупанці", Житомир, журнал, Закарпаття, Зборів, Збруч (ріка), ЗОУНР, Київ, Кобилянський Л., Козак Е., Лепкий Лев, Літопис, "Літопис Червоної Калини", Львів, Марко Безручко, Матвійчукова Галя, музей, Пасіка Петро, Р. К., реклама, С. К., Садки Ю. Ш., Селезіон Павло, сірожупанники, Софронів-Левицький В., спогади, стаття, Тарнавський А., УГА, Угорщина, УНР, УСС, Хима (гора), Холодний Петро, Я. К., 18 бригада УГА 
Спосіб відтворення:
  друк 
Тип документа:
  періодичні видання 
Мова документа:
  Українська; 
Крайні дати:
1849 — серпень 1931 
Примітки:
 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/11726/
Архіви та колекції:
 Збірка С. БілоконяЛЧК1931 рік
Розділи:
 3.6.1. Літопис Червоної Калини
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар