Beta version 0.1

Журнал "Літопис Червоної Калини" Ч. 5 від травня 1930 року

Зміст документа: 
У журналі подаються вірш Лепкого Богдана "На Голгофі", спогади Блажкевич Іванни про зиму 1916-1917 в селі Залукви, стаття Крезуба А. про становище Галичини станом на 1916, стаття Гайдучка С. про похід на Старокостянтинів Четвертої Золочівської бригади УГА в 1919, стаття М. О. "Наполеон І і Україна", стаття Гижі Івана про діяльність Третьої бригади УГА в 1920, спогади Андрусяка Миколи про Першу бригаду УСС в 1920, стаття Прижмуренка "Таборові видання" про видання полонених українців, стаття Середи Михайла "Отаманщина" про отамана Волоха, спогади Андруха Івана "Січові Стрільці у Натіїва", спогади Бачинського Василя про бунт у селі Гнилиці проти УГА, стаття Карла Аріо "Нарис історії XIV бригади УГА", подається список втрат Першої бригади УСС на 1919 та посмертна згадка Шафрана Івана. Також, у журналі подається реклама, копії фото, карт, малюнків, що супроводжують статті. 
Автори:
 Пасіка Петро  
Організація-видавник:
Видавництво "Червона Калина" 
Дата створення:
травень 1930  
Місце створення:
 Жовква  
Ключові слова:
 Андрусяк Микола, Андрух Іван, Бачинський Василь, Блажкевич Іванна, вірш, Волох, Гайдучок С., Галичина, Гижа Іван, Гнилиці, журнал, Залукви, Золочів, Карл Аріо, Козак Е., Крезуб А., Лепкий Богдан, Лепкий Лев, Літопис, "Літопис Червоної Калини", Львів, М. О., Наполеон І, Натіївка, отаманщина, Пасіка Петро, Перфецький Леонід, Петлюра Симон Васильович, Прижмуренко, реклама, Середа Михайло, Софронів-Левицький В., спогади, Старокостянтинів, стаття, Стрий, УГА, УНР, УСС, Чуднів, Шафран Іван, 1 бригада УГА, 14 бригада УГА, 3 бригада УГА, 4 Золочівська бригада УГА 
Спосіб відтворення:
  друк 
Тип документа:
  періодичні видання 
Мова документа:
  Українська; 
Крайні дати:
1812 — травень 1930 
Примітки:
 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/11713/
Архіви та колекції:
 Збірка С. БілоконяЛЧК1930 рік
Розділи:
 3.6.1. Літопис Червоної Калини
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар