Beta version 0.1

Журнал "Літопис Червоної Калини" Ч. 1 від січня 1930 року

Зміст документа: 
У журналі подаються вірш Б. Л. "Різдвяний спомин", спогади Л. Л. про УСС зимою 1919-1920, стаття Крезуба А. "Між Білою Церквою і Мотовилівкою" про діяльність та державу Скоропадського Павла, спогади угорця Герцега Геца про побут в Перемишлі в жовтні 1914, стаття Середи Михайла "Отаманщина" про отамана Божка, стаття Лепкого Богдана із уривками творів закордонних авторів про Україну у ХVIII ст., вірш Н. М. "Із настроїв", стаття про зведення пам'ятника загиблим членам УГА у Рогатині Товариством Охорони воєнних Могил, стаття Карла Аріо "Нарис історії XIV бригади УГА", спогади Бачинського Василя про Соколовську Марусю, подається австрійський документ кінця жовтня 1918, рефлексії на спогади Шухевича С. та подається посмертна згадка Станіслава Солтиса. Також, у журналі подається реклама, копії фото, малюнків та карт що супроводжують статті. 
Автори:
 Пасіка Петро  
Організація-видавник:
Видавництво "Червона Калина" 
Дата створення:
січень 1930  
Місце створення:
 Жовква  
Ключові слова:
 Б. Л., Бачинський Василь, Біла Церква, Божко, вірш, Галичина, Герцега Геца, Директорія, журнал, Карло Аріо, Козак Е., Крезуб А., Л. Л., Лепкий Богдан, Лепкий Лев, Літопис, "Літопис Червоної Калини", Львів, Мотовиліка, Н. М., Пасіка Петро, Перемишль, Петлюра Симон Васильович, реклама, Рогатин, Середа Михайло, Скоропадський Павло, Соколовська Маруся, Солтис Станіслав, Софронів-Левицький В., спогади, стаття, УГА, УКТОДІ, УНР, УНС, УСС, Шухевич Степан 
Спосіб відтворення:
  друк 
Тип документа:
  періодичні видання 
Мова документа:
  Українська; 
Крайні дати:
1654 — січень 1930 
Примітки:
 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/11709/
Архіви та колекції:
 Збірка С. БілоконяЛЧК1930 рік
Розділи:
 3.6.1. Літопис Червоної Калини
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар