Beta version 0.1

Журнал "Літопис Червоної Калини" Ч. 1 від жовтня 1929 року

Зміст документа: 
У журналі подаються вступне слово від редакції журналу, вірш Б. Л., стаття Фенціва І. "Українська артилерія у Львові 01-21.11.1918" про військові сутички у Львові між українцями та поляками, наказ підполковника військ УНР Беня В. про збройний виступ УСС та Директорії УНР проти Гетьмана Скоропадського, спогади Вишенського Юліана про військові дії проти денікінців, стаття Пастернака Е. про організацію у Львові Музею Воєнних пам'яток визвольної боротьби 1914-1921, стаття Лепкого Б. про історію Ольвії, стаття "Лу-лу" "Як я став воєнним поетом", стаття Л. Л. про українські історичні пам'ятки, стаття Крезуба А. "Цілі німецької військової політики на Україні 1918", спогади Сушка Романа про розбіжності в УСС в 1918, спогади із щоденника Мармаша Романа про листопадові та грудневі події в Ясниськах Городоцького повіту, подаються рецензії на книги німецьких авторів (Келлермана та Ремарка) та на книгу Яворовського Євгена "Денікініяда УГА", подаються посмертні згадки Кізла Осипа, Баранецького Павла. Також, у журналі подається реклама, копії фото та малюнки, що супроводжують статті. 
Автори:
 Мартинець Теодор  
Організація-видавник:
Видавництво "Червона Калина" 
Дата створення:
жовтень 1929  
Місце створення:
 Жовква  
Ключові слова:
 Б. Л., Баранецький Павло, бібліографія, Вишенський Юліан, вірш, Городок, денікінці, Директорія УНР, Жовква, журнал, Келлерман, Київ, Кирієвський Микита, Кізло Осип, козак, Крезуб А., Л. Л., Лепкий Богдан, Лепкий Лев, Літопис, "Літопис Червоної Калини", "Лу-лу", Львів, Мармаш Роман, Мартинець Теодор, Нагірний Е., Німеччина, Ольвія, Пастернак Е., поляки, реклама, Ремарк Еріх-Марія, рецензія, Скоропадський Павло, Софронів-Левицький В., спогади, стаття, Сушко Роман, УГА, українська артилерія, УНР, УСС, Фенців І., Чуднів, Яворовський Євген, Ясниська 
Спосіб відтворення:
  друк 
Тип документа:
  періодичні видання 
Мова документа:
  Українська; 
Крайні дати:
VII ст. до н.е. — 1930 
Примітки:
 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/11706/
Архіви та колекції:
 Збірка С. БілоконяЛЧК1929 рік
Розділи:
 3.6.1. Літопис Червоної Калини
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар