Beta version 0.1

Журнал "Літопис Червоної Калини" Ч. 7-8 від липня-серпня 1938 року

Зміст документа: 
У журналі подаються стаття Сагайдачного Петра "Полковник Євген Коновалець. Комендант корпусу Січових Стрільців", спогади Борковського Івана про Чортківську битву УГА 1919, спогади Лисака Степана про захоплення УГА Чорткова в 1919, спогади про перехід гірської бригади УГА на Чехословаччину, вірш Лебединського Миколи "Конотоп", спогади Пороховського Гната про події на Південному фронті за час 14.12.1918-15.01.1919, спогади Левицького Івана про Український Галицький полк УГА в 1920,1922,1923, подається звіт із з'їзду Українського Воєнно-історичного товариства у Варшаві 05.06.1938, спогади "На панцері", стаття Миговича П. про Сьому Львівську бригаду на Великій Україні в кінці 1919-1920, стаття Заклинського Кирила присвячена огляду турецької історіографії про Івана Мазепу, гумореска Саса Володимира "Три помилки четаря Павла Модрини", подаються рецензії на праці Андрусяка Миколи "Мазепа і Правобережжя", Бабія О. "Пожнив'я", Євтимовича Вартоломея "Військо; Війна" та йдеться про нові умови передплати альбому УГА. Також, у журналі подається реклама, копії фото та малюнки, що супроводжують статті. 
Автори:
 Пасіка Петро  
Організація-видавник:
Видавництво "Червона Калина" 
Дата створення:
серпень 1938  
Місце створення:
 Львів  
Ключові слова:
 Андрусяк Микола, бібліографія, більшовики, Борковський Іван, Бутович М., Варшава, вірш, Денікін, Директорія УНР, Євтимович Вартоломей, журнал, Заклинський Кирил, Київ, Коновалець Євген, Лебединський Микола, Леицький Іван, Лисак Степан, Літопис, "Літопис Червоної Калини", Львів, Мазепа Іван, Мигович П., Модрин Павло, Ольгопіль, Пасіка Петро, Пороховський Гнат, Пріцак Омельян, реклама, Сагайдачний Петро, Сас Володимир, спогади, стаття, Тарнавський Мирон, Тульчин, УГА, УСС, Чехословаччина, Чорногор Богдан, Чортків 
Спосіб відтворення:
  друк 
Тип документа:
  періодичні видання 
Мова документа:
  Українська; 
Крайні дати:
1153 — серпень 1938 
Примітки:
пропущено сторінку 11 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/11693/
Архіви та колекції:
 НБ ЛНУ ім. І. ФранкаРСРКЛЧК1938 рік
Розділи:
 3.6.1. Літопис Червоної Калини
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар