Beta version 0.1

Журнал "Літопис Червоної Калини" Ч. 3 від березня 1938 року

Зміст документа: 
У журналі подаються вірш Лебединського Миколи "Тарасові", спогади Лисака Степана про стрільця музиканта Вавирнюка, стаття Горбачевського Лонгина "Микола Ганкевич - один з героїв Крут", стаття Марітчака Теодора "Часопис для війська "Козацький голос" 1919", спогади Євтимовича Вартоломея про здобуття більшовиками Києва у 1918, стаття Сигерича М. про українське військо, стаття Петришина Володимира "Сліди слави в Угнові", стаття Миговича П. про Сьому Львівську бригаду на Великій Україні в 1919, подається рецензія на стаття про отамана Заболотного Семена, вірш Курдидика Ярослава "Вершник", спогади Шемлея Йосипа про діяльність Дванадцятої бригади УГА біля Бережан та Перемишлян, стаття Чорногора Богдана про видані книги та статті в 1937, подається одна із перших відозв УНР, подається Левицьким Володимиром телефонограма отамана Ерле та посмертна згадка Гаврила Базильського. Також, у журналі подається реклама, карти, копії фото та малюнки, що супроводжують статті. 
Автори:
 Пасіка Петро  
Організація-видавник:
Видавництво "Червона Калина" 
Дата створення:
березень 1938  
Місце створення:
 Львів  
Ключові слова:
 Базильський Гаврило, Бережани, бібліографія, більшовики, Бутович М., Вавирнюк, вірш, Ганкевич Микола, Горбачевський Лонгин, Ерле, Євтимович Вартоломей, Житомир, журнал, Заболотний Семен, Київ, Крути, Курдидик Ярослав, Лебединський Микола, Левицький Володимир, Лисак Степан, Літопис, "Літопис Червоної Калини", Львів, Марітчак Теодор, Мигович П., Муравйов, Пасіка Петро, Перемишль, Петришин Володимир Сигерич М., поляки, реклама, рецензія, спогади, стаття, УГА, Угнів, УНР, УСС, Чорногор Богдан, Чортків, Шемлей Йосип 
Спосіб відтворення:
  друк 
Тип документа:
  періодичні видання 
Мова документа:
  Українська; 
Крайні дати:
25.03.1880 — березень 1938 
Примітки:
 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/11689/
Архіви та колекції:
 НБ ЛНУ ім. І. ФранкаРСРКЛЧК1938 рік
Розділи:
 3.6.1. Літопис Червоної Калини
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар