Beta version 0.1

Журнал "Літопис Червоної Калини" Ч. 7-8 від липня-серпня 1937 року

Зміст документа: 
У журналі подаються вірш Лебединського Миколи, звернення до українців з нагоди Зелених Свят, спогади Миговича П. про Сьому бригаду УГА, стаття Антоновича М. про українського ігумена в Прусії Багинського Михайла, вірш Мошури Осипа "Бляшанка з консервами", стаття Шрамченка Святослава про український флот на Північно-льодовитому Океані в 1917, австрійський розвідувальний звіт від серпня 1918, "Воєнні усмішки", рецензія Думіна О. на українську військову та воєнну літературу, спогади Черника Олега та Рибачевського Северина про смерть сотника УГА Ананії Степаніва, стаття Гайдучка С. про контакти галичан та наддніпрянців перед Першою світовою війною, спогади про сотню УСС під Львовом, спогади Євтимовича Вартоломея про Олелька Сергійовича Остапуру-Степового, стаття про життя колишніх членів українського військового товариства у Бельгії, рецензія по українській воєнній історіографії та посмертні згадки Якова Рябоконя-Рогози та Андрія Клима. Також, у журналі подається реклама, копії фото та малюнки, що супроводжують статті. 
Автори:
 Пасіка Петро  
Організація-видавник:
Видавництво "Червона Калина" 
Дата створення:
серпень 1937  
Місце створення:
 Львів  
Ключові слова:
 Антонович М., Багинський Михайло, Бельгія, бібліографія, Бутович М., вірш, Гайдучок С., Галичина, Думін О., Євтимович Вартоломей, журнал, Київ, Клим Андрій, Лебединський Микола, Літопис, "Літопис Червоної Калини", Львів, Мигович П., Мошура Осип, Остапура-Степовий Олелько, Пасіка Петро, Прусія, реклама, Рибачевський Северин, Рибокінь-Рогоза Яків, Сальський Володимир, спогади, стаття, Степанів Ананія, Триндик Федь, УГА, УСС, флот, Холодний П., Черник Олег, Шрамченко Святослав, Щирець 
Спосіб відтворення:
  друк 
Тип документа:
  періодичні видання 
Мова документа:
  Українська; 
Крайні дати:
1687 — серпень 1937 
Примітки:
 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/11682/
Архіви та колекції:
 НБ ЛНУ ім. І. ФранкаРСРКЛЧК1937 рік
Розділи:
 3.6.1. Літопис Червоної Калини
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар