Beta version 0.1

Процес денаціоналізації України до 1946 року

Зміст документа: 
У документі дається дефініція понтття нації згідно із Сталіним, описується стан української та російської мови в УССР (подаються статистичні дані у галузі шкільництва, еількості українського та російського населення, кількість друкованих одиниць російською та українською мовами тощо). Також, йде мова про українські території та співвідношення українського та російського населення на них та про значні переселення українців на території росії та росіян на територію України. Крім цього, мовай йде про економічну ситуацію в Україні у порівнянні із Росією, про українську культуру (література ,історія, театр, мистецтво, наука тощо) та співвідношення у ній росіян та українців. Усі ці відомості подаються у контексті загрози денаціоналізації України та насадження їй радянської комуністичної Культури станом до липня 1946. 
Автори:
 Сташко  
Організація-видавник:
ОУН 
Дата створення:
серпень 1946  
Місце створення:
 без місця  
Ключові слова:
 денаціоналізація, КП(б)У, Курбас, Ленін, Литвин, Львів, Москва, нація, ОУН, пропаганда, Росія, РРФСР, Сибір, СССР, Сталін Йосиф, Сташко, Урал, УССД, УССР, Харків, ЦК КП(б)У 
Спосіб відтворення:
  машинопис 
Тип документа:
  організаційні документи 
Мова документа:
  Українська; 
Крайні дати:
1917 — липень 1946 
Примітки:
 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/11169/
Архіви та колекції:
 ГДА СБУФ. 13.Спр. 372.Т. 11.
Розділи:
 4.2.10. Видання Організації українських націоналістів ОУН (б)
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар