Beta version 0.1

Василь Кук. Спогади, записані Г. Дем'яном в Києві

Зміст документа: 
Документ складається із 34 сторінок оригінального рукописного тексту Кука Василя записаного Дем'яном Г. та із 19 сторінок розшифрованого машинописного тексту Коступ Катерини. У спогадах подається коротка історія перебування українських земель під владою інших держав від XVII ст. (акцентується увага на Астро-Угорській імперії, українсько-польській війні, на Польській державі), подається автобіографія Кука Василя (описується дитинство, сім'я, місце проживання, побут, навчання у школі та гімназії тощо), йдеться про початки націоналістичної діяльності Василя Кука в 1920-х. (діяльність в "Прствіті", організація спортивних гуртків та святкувань тощо). Також, йдеться про створення ОУН, початки її діяльності у Львові, антипольську діяльність Василя Кука та його арешт польськими властями. 
Автори:
 Дем'ян Г.  
Організація-видавник:
невідомо 
Дата створення:
без дати  
Місце створення:
 Київ  
Ключові слова:
 Австро-Угорська імперія, Дем'ян Г., Коновалець Євген, Коступ Катерина, Кравчук Роман, Красне, Кук Василь, Львів, Мельник Андрій, ОУН, "Пласт", погади, Польща, Постолюк Авксентій, "Просвіта", СССР, Старух Ярослав, Тиктор Іван, "Юнацтво" 
Спосіб відтворення:
  машинопис рукопис 
Тип документа:
  щоденники та спогади 
Мова документа:
  Українська; 
Крайні дати:
XVIII ст. н.е — 1941 
Примітки:
 
URL:
http://old.avr.org.ua/index.php/viewDoc/11109/
Архіви та колекції:
 АЦДВРФ. 1.
Розділи:
 10.1. Василь Кук
       Будемо вдячні, якщо Ви допоможете покращити наш е-архів та зробити його більш повним, надавши додаткову інформацію про даний документ. Можливо, у Вас є інформація щодо осіб, місцевостей чи подій, згаданих чи зображених на цій електронній копії. Також просимо написати нам, якщо Ви помітили неточність в описі або вважаєте за необхідне його розширити.
Вашу інформацію, уточнення та повідомлення щодо цієї одиниці е-архіву просимо надіслати нам через коментар, обравши відповідну рубрику.
       Дякуємо Вам!
Додати коментар